Report

Čtyři ze čtyř! Tygři ovládli i poslední derby proti Bruslařům v sezoně

Mladá Boleslav/Liberec — I čtvrté vzájemné utkání s Mladou Boleslaví vyznělo lépe pro šelmy. K vítězství velkou měrou přispěla první polovina utkání. Po té vedli Tygři 3:0 a vedení si i přes mírné komplikace udrželi až do konce.

Z pohledu výkonu libereckého týmu měla první třetina vzestupnou tendenci. Po dvou ubráněných oslabeních přišla i vyloučení ve prospěch Tygrů a ti je proměnili. V první přesilovce dostal Tomáš Filippi nahrávku do předbrankového prostoru, odkud jedním dotekem překonal Růžičku. V dozvuku druhé početní výhody pak navázal Michal Birner, jenž dorážel po pasu Flynna do odkryté branky — 2:0.

Adam Najman o utkání s Mladou Boleslaví
První třetina byla velmi důležitá. Odehráli jsme v ní dobře jak přesilovky, tak i oslabení. V půlce druhé části jsme však úplně přestali hrát a stal se z toho hokej nahoru dolů.

Ve druhé dvacetiminutovce šelmy v dobrém počínání pokračovaly. Ve čtyřiadvacáté minutě do toho kopnul Adam Najman, jenž obešel Jánošíka a následně procedil puk skrze výstroj domácího brankáře. Do závěrečného dějství se tedy šlo za tříbrankového vedení pro Tygry.

V jejím úvodu vykřesal naději Mladé Boleslavi Jan Závora. Ten využil nedůslednosti Libereckých na hraně brankoviště při své dorážce. Bruslaři se pak následně snažili podnikat jeden útok za druhým, ale Tygři se skvěle chytajícím Králem další puk v jejich síti nepřipustili. Naopak se pak v samotném závěru do prázdné boleslavské klece trefil Jaroslav Vlach — 1:4.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Přijeli jsme sem s nějakou taktikou a to bylo hrát dobře do defenzivy. Myslím, že se nám začátek a vlastně celá první třetina povedla. Dostali jsme se do vedení, využili jsme přesilovku a hráli jsme opravdu perfektně. Tam jsme byli spokojení. Trochu jsme z toho vypadli v druhé třetině, tam to od nás nebylo ideální. Na náš vkus to bylo moc nahoru dolů. Měli jsme problémy, ale potom jsme to ustáli a ještě jsme pak v druhé třetině vstřelili branku. Ve třetí třetině jsme se zase vrátili k naší hře, svou poctivostí a celoplošnou hrou jsme si došli pro vítězství. Chtěl bych opět pochválit brankáře Krále i ostatní. Výborně nám zahrály speciální týmy. Tím jsme si v zápase hodně pomohli."
David Havíř
BK Mladá Boleslav
„Od nás prvních třicet minut nebylo vůbec ideálních. Liberec byl skoro ve všech činnostech lepší a my jsme si nepomohli ani přes speciální týmy. V první třetině jsme dostali dvě přesilovky, odehráli jsme je ale lajdácky. Od půlky zápasu ta naše hra už měla nějaké parametry. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale neproměnili je a nepomohli jsme si. Potom jsme dali na 1:3 a hra byla dobrá. Bohužel jsme tu káru v dnešním zápase tlačili do kopce. Ve třetí třetině už jsme neměli dost sil na to, abychom soupeře přetlačili a ten zaslouženě vyhrál."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner